“Tarım bölgesiyiz, ovalarımız var, ancak bunu gerektiği gibi katma değere ulaştıramıyoruz. Bunun için hem iç piyasaya hem uluslararası piyasaya nitelikli, kaliteli ürünler üretmemiz gerekiyor. Dünyada üretilen ürünlerden başka bir farkındalığımızın olması gerekiyor veya ürettiğimiz ürüne Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyması gerekiyor. İçeride ve dışarıda satılabilir olması gerekiyor. Belediyeler deyince önce akla yol, altyapı, su geliyor. Ama belediyenin asli görevi bu değil, kültürel anlamda, sanayi anlamında, tarım anlamında, aklınıza ne geliyor ise bizim destek vermemiz gerekiyor. Yol yapan, su getiren belediye bunları yapınca asıl belediyeciliğe o zaman başlayacağız. Tarımsal alanda da Samsun’da çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. Şu an gerçekleştireceğimiz proje ile dağıtacağımız organik gübreler ile içme suyu havzasını korumayı ve organik fındık üretimini artırmayı amaçlıyoruz. 28 adet pülverizatör, 1 adet dal kırma makinası, bin 8 adet 5 kilogramlık sıvı organik gübreyi Çakmak Barajı havzasında kullanacağız. Organik fındığı markalaştırarak piyasaya sürmemiz gerekiyor. Belediye olarak bizim de katkı vermemiz gerekiyorsa o katkıyı vermeye hazırız.”
Konuşmaların ardından dal kırma makinası ve pülverizatörün çalışması üreticilere uygulamalı olarak bir bahçede gösterildi.
Ekipman ve organik gübre desteği için Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, projenin hazırlanmasında öncü olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve tüm katkı verenlere teşekkür etti.
Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’in yanı sıra Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, muhtarlar ve üreticiler katıl
ÇARŞAMBA, SALIPAZARI ve AYVACIK İLÇELERİ ORGANİK FINDIK ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 2025 YILI OLAĞAN ÜSTÜ SEÇİMLİ GENEL KURUL İLAN TUTANAĞI
SAMSUN İLİ ÇARŞAMBA, SALIPAZARI ve AYVACIK İLÇELERİ ORGANİK FINDIK BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN İ L A N Birliğimizin 2024 yılı çalışmalarının değerlendirileceği 2025 Olağan Üstü Seçimli Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 27/03/2025 tarihinde saat 11:00 de Sarıcalı Mah. Zübeyda Hanım Meydanı Köseoğlu İşhanı Kat.2 Birlik Toplantı Salonunda yapılacaktır. . İlk toplantıda çoğunluk temin edilemediği taktirde ikinci toplantı, yedi gün sonra, yani, 03/04/2025 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacağı. Gündem aşağıya çıkarılmış olup, bütün üyelerin hazır bulunmaları rica olunur.11/03/2025 Ali BAKIR Arslan KAHRAMAN Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Yard. G Ü N D E M 1- Açılış ve yoklama 2- Başkanlık Divanının seçimi ve saygı duruşu 3- 2024 yıllı Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması ve görüşülmesi ve ibrası 4- 2024 yıllı Bilanço ve Gelir-Gider tablolarının okunması, müzakeresi ve kabulü 5- Yönetim ve denetim kurulu üyelerine verilecek yolluk, huzur hakkı ve ücretlerin tesbiti 6- Tüzel ve gerçek kişiler için Üyelik giriş aidatı ve yıllık aidatın belirlenmesi 7- Desteklemeler için üyeler adına başvurulararak gelecek desteklemelerden üyelik aidatının ve üyelerin birliğe borçlarının mahsup edilmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi. 8- Üyelere yapılan ve yapılacak tüm hizmetlere karşı alınacak hizmet bedelinin belirlenmesi konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi. 9- Birlik hizmetlerinin yürütülmesi için her türlü demirbaş, araç alınması, satılması veya kiralanması ipotek alınması.verilmesi birlik adına kredi almak için yönetim kuruluna yetki verilmesi 10- Birlik adına Şirket ve İktisadi İşletme kurulması. Ticari işlemlerin İktisadi İşletme ve şirket üzerinden yürütülmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi. 11- Yönetim kurulu kararı ile geçici ihraç edilen üyelerin üyelikten çıkarılması hususunun görüşülmesi 12- Merkez Birliğinin kuracağı ya da ortak olacağı sigorta faaliyetleri ile ilgili şirket yada her türlü oluşumlara ortak olmak, acentelik almak, hisse almak, hisse satmak için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusunun görüşülmesi. 13- 2025 yılı Tahmini bütçesinin görüşülerek karara bağlanması. 14- Birlik veya Üyeler adına; Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri Kapasımda ilgili kuruma proje hazırlama proje sunma ve müracaat etmek için ve İPARD destekleri kapsamında ilgili ve diğer kurumlara proje hazırlama proje sunma ve müracaat etmek için Yönetim Kuruluna Yetki verilmesi konusunun görüşülmesi 15- Yönetim kurulu asil ve yedek, Denetleme kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi ve yine Merkez birliğine temsilci ( asil ve yedek üye) seçilmesi, 16- Dilek ve temenniler. 17- Kapanış.